Hocalı Katliamı Unutulmayacak

Benzeri katliamlar yapmak için kimsenin bir daha cesaret bulamaması açısından katliamları unutmamak gerek. Üniversiteli gençlerimiz Hocalı Katliamını unutmuyorlar, unutturmuyorlar.


TOBB ETÜ ASAT Avrasya Araştırmaları Topluluğu da bu görevi yerine getirmek üzere bu afişle arkadaşlarını davet ettikleri bir toplantı düzenledi.


İstanbul'da Avrupa Azerbaycan Derneği'nin düzenlediği Anma Akşamı'nın
 mekanı Ortaköy oldu. Dernek Londra ve Paris'te ise konserler düzenledi.

Ama sadece katliamı değil, yerinden yurdundan, evinden barkından, işinden gücünden olup zorunlu göç sonucu Azerbaycan'a sığınmak zorunda kalan bir milyon Karabağlı'yı da unutmamak gerek. Karabağ'a Arşak diyen ve Arşak'ı özgürleştirdik diye mutluluk duyan Ermeniler bu bir milyon insanı hiç hatırlıyorlar mı acaba?


Hocalı için adalet isteyen Kore'ye ve


unutmayan Litvanya'ya teşekkürler.

Anadolu Ajansı'na göre katliamı tanıyan ülkeler Kanada, Meksika, Kolombiya, Peru, Pakistan, Bosna-Hersek, Romanya, Çek Cumhuriyeti, Honduras, Ürdün ve İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamentolar Birliği'dir. ABD'de ise Massachusetts, Texas, New Jersey, Georgia, Maine, New Mexico, Arkansas, Oklahoma, Tennessee, Pennsylvania, West Virginia, Connecticut and Florida tanımıştır.

Comments