Ermeni Belgeriyle 1915 Belgeseli için Elele

İmece bizim geleneğimizde, kültürümüzde önemli yer tutar. Bir grup güzel insan belgesel yapımını projelendirmiş, bir grup değerli insan Danışma Kurulunda görev almayı, 30'dan fazla bilim insanı, uzman, söz sahibi kişi belgeselde yer almayı kabul etmiş; imkanı olan, gönlü gani kişilere de kitlesel fonlamaya katılmak kalmış.

Güncelleme (12.04.2015): Kampanyanın bitimine 13 gün kala hedefe  % 53 oranında yaklaşılmış bulunuyor. Bugün yarın derken günler akar gider. Niyeti olup erteleyenler ellerini çabuk tutsalar iyi olur sanırım. Belirtilen miktarın çekimin hedefe ulaşıldıktan sonra gerçekleşeceğini de anımsamakta yarar var. 

Sözü Belgesel Proje Ekibine bırakıyorum:

ERMENİ BELGELERİYLE 1915 BELGESELİRus Arşivleri'nden edindiğimiz, Dünya kamuoyunu Türkiye'nin yanına çekecek ve ilk kez bu belgeselde kullanılacak çok önemli Ermeni belgeleri ışığında hazırlanıyor.  
ERMENİ BELGELERİYLE 1915 BELGESELİİngilizce, Fransızca, Almanca İspanyolca, Arapça, Rusça, Ermenice ve Türkçe dillerinde hazırlanıyor.
ERMENİ BELGELERİYLE 1915 BELGESELİolayları yaşayanlarla 1980'li yıllarda yapılan çekimleri, dünya kamuoyunun önüne ilk kez çıkartıyor.
Ulusal tezlerimizi doğrulayan bu belgeselin çoğaltılarak yurtiçi ve yurtdışında yaygınlaştırılmasını amaçlıyoruz. 
Olayın sorumlusu olan ülkelerin başkentlerinde, tarihçi ve akademisyenlerin katılımıyla, belgeselin gösterimini amaçlıyoruz. Londra, Paris, Washington... 
BU PROJEYİ, TÜRKİYE'NİN BÜTÜNLÜĞÜ, MİLLETİMİZİN BÖLÜNMEZLİĞİ VE DEVLETİMİZİN SÜREKLİLİĞİNE DUYARLI TÜM KİŞİ VE KURULUŞLARIN DEĞERLENDİRMESİNE SUNUYORUZ.
YAPACAĞINIZ KATKIYLA;
Filmin başarıyla tamamlanmasını, yurtdışı ve içinde milyonlara ulaşmasını, yalanları kökten çürütecek çok önemli bir belgenin gelecek kuşaklara kadar kalmasını sağlamış olacaksınız.
Katkılarınız ve desteğiniz için teşekkür ediyoruz.
Saygılarımızla
49/51 Film Ekibi
Proje bilgileri:

Katkı yapmak isteyenlerin, proje başarıya ulaştığı takdirde 18 Nisan 2015 tarihinde çekim yapılabilmesi için taahhütte bulunmak üzere işlem yapabileceği kitlesel fonlama sitesi:

Fongogo

DANIŞMA KURULU

  • Şükrü Elekdağ / E. Büyükelçi 
  • Prof. Dr. Yusuf Halacoğlu / E. Türk Tarih Kurumu Başkanı
  • Nüzhed Kandemir / E. Büyükelçi
  • Prof. Dr. Justin McCarthy / Tarihci-Yazar
  • E. Korg. İsmail Hakkı Pekin / Talat Paşa Komitesi Başkanı
  • Dr. Mehmet Perinçek / Tarihci-Yazar
  • Prof Dr. Norman Stone / Tarihçi-Yazar
  • Dr. Pat Walsh / Tarihçi-Yazar
Not: fongo go kitlesel fonlama (crowdfunding) sitesindeki diğer projelere de bakmaya değer. Sosyal ağların insanlık için yarattığı olanakların güzel bir örneği olduğu izlenimini veriyor.

Comments