Vatan Savunmak Soykırım Değildir






15 Nisan 2015 tarihinde Avrupa Parlamentosu'nda yapılacak oylama ile ilgili olarak Türkiye Gençlik Birliği Avrupa, Vatan Partisi Avrupa Temsilciliği, Avrupa Atatürkçü Düşünce Dernekleri Birliği ve Talat Paşa Komitesi Avrupa tarafından 5 dilde hazırlanan basın duyurusu Berlin, Brüksel, Londra, Paris ve Viyana'daki AB temsilciliklerinin önünde okunacak. 

Basın Açıklaması

Başını Amerika Birleşik Devletlerinin çektiği ve emperyalist ülkelerin de koro halinde tekrarladıkları "sözde Ermeni soykırımı" iddiası, Doğu Perinçek’in Çarlık Rusyası ve Ermeni arşivinde yer alan tarihi belgelere dayanarak yürütmüş olduğu büyük hukuk mücadelesi sonucunda tamamen çürütülmüştür ve mücadelemiz hukuk zaferi ile taçlandırılmıştır.

28 Ocak 2015 tarihinde yürütülmüş olan Perinçek-İsviçre davasında, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) gerekçesinde "soykırımın" hukuki bir tanım olduğuna dikkati çekmiş ve 1915 olaylarının bu tanım çerçevesi içinde nitelendirilemeyeceğini belirtmiştir.

Bu hukuk zaferi, yalnız Doğu Perinçek’in değil, aynı zamanda Türkiye’nin zaferidir! Özgür düşünce ilkesinin zaferidir! Emperyalistlerin tarihi yalanına karşı büyük Türk Milletinin tarihi bir hukuk zaferidir.

Uluslararası Adalet Divanı (UAD), Hırvatistan’ın, 1999 yılında Yugoslavya Federal Cumhuriyeti aleyhine, 1948 tarihli Soykırım Suçunun Önlenmesi ve Cezalandırılması sözleşmesini (Soykırım Sözleşmesi) ihlal ettiği iddiasıyla açtığı ve daha sonra Sırbistan’ın taraf olup Hırvatistan’a karşı benzer iddialar yönelttiği dava hakkındaki kararının gerekçesinde kritik ifadelere yer verdi.3

Tehcirin Soykırım olmadığı kararda belirtilmiştir. Bu karar Ermeni iddalarının yanıtıdır. ABD ve AB Türk tarihine kara bir leke sürmek istemiştir, fakat bütün oyunları boşa çıkmıştır. Böylece UAD verdiği kararıyla Türk halkını aklamıştır. 

100'üncü yılında soykırım yalanını yeniden canlandırmak için bu kez Papa Francesco devreye girdi. 

Katoliklerin ruhani lideri Vatikan'da düzenlenen ayinde 1915 olayları ile ilgili konuştu. Francesco, "20. Yüzyılın ilk soykırım kurbanları Ermeni toplumudur" ifadesini kullandı. 

Soykırım yalanı tarihi ve hukuki açıdan çıkmaza girdi, bu kez devreye Papa girdi ve kullandığı ifadeyle Avrupa’nın en yüksek yargı organı olan Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararına meydan okumuş oldu. 

Oysaki o karar, Vatikan Devleti için de bağlayıcıdır. 

AİHM kararında 1915 olaylarının Yahudi Soykırımı’na benzemediğini belirtip ve soykırım tanımına girmediğini vurguluyor. Dahası, Lahey Adalet Divanı en son “Hırvatistan-Sırbistan”kararında, tehcirin soykırım sayılmayacağını hükme bağladı ve 1948 yılında kabul edilen soykırıma ilişkin ceza hükmünün geriye yürütülemeyeceğini saptadı.

Bizler soykırım yapmadık, vatan savunduk! 


Comments