Dünya Yörükler Birliği İftiralara Karşı Çıkıyor

 
22.Yörük Türkmen Şöleni  ve 1.Uluslararası Yörük Festivali Antalya'da 10 Mayıs 2015 günü kutlandı. Büyük bir katılımla gerçekleşen  şenlikte  Tüm Yörük Dernekleri adına kaleme alınan bildiriyi Antalya Yörük Türkmen Derneği Yönetim Kurulu üyesi Avukat Mustafa Aykut Sağ okumuştur. Dünya Yörükler Birliği Facebook sayfasında  "Yörükler bu topraklarda hiç diz çökmedi. Yeri geldi mi gereğini yapacaktır." açıklamasıyla video kaydı yayınlanan bildiride son zamanlarda bazı ülke parlamentolarından gelen "Ermeni soykırımı"nı kabul açıklamalarının bir iftira olduğu belirtilmektedir.
 
Aydınlık gazetesinde Devrim Aşkın Karasoy imzasıyla yer alan haberde bildiriden şu satırlar aktarılmıştır:
 
 “Ülkemiz ve ulusumuz son yıllarda çok ağır bir kuşatma ile karşı karşıyadır. 1915 yılında yaşanan bazı iç karışıklıklar bahane edilerek Türk Milleti’nin Anadolu Ermenilerine ‘soykırım’ yaptığı iftirası dünya kamuoyuna kabul ettirilmeye çalışılmaktadır. Çok açık ki bu “soykırım iddiası” bir kuşatmadır. Türk Milleti asla işlemediği bir suçtan dolayı bir iftira kampanyasına maruz bırakılmaktadır." 
 
 “Şu gerçeği tüm dünyanın duymasını isteriz ki Türk Milletinin 4652 yıllık tarihinde bir kez bile ‘soykırım’ olmamıştır. Milletimizin bu anlamda alnı ak, yüzü paktır. Ama bizlere bu iftirayı atan batı dünyasının sicili ziyadesiyle bozuktur. ‘Soykırım yapıldı’ diyen ülkelerin hakikate, bilime ve bizzat tarihe karşı suç işlediklerini ve katliam yaptıklarını ayrıca belirtmek isteriz. 
 
Bu hususta son sözümüz şudur: “Milletimize ve ülkemize  bu iftirayla diz çöktürülmek istenmektedir. Milletimizin alnına bu karayı çalmaya kimsenin gücü yetmedi, yetmeyecektir. 
 
Yörük Türkmenleri olarak iftira yoluyla ülkemize karşı sergilenen oyunun farkında olduğumuzu ve bu kuşatma girişimine karşı sonuna kadar direneceğimizi duyurmayı tarih önünde bir borç biliyoruz.”
 
Festivale Balkan ülkeleri ve Türk cumhuriyetlerinden Yörükler katılmışlardır.
 
Kaynaklar
Yörüklerden Ermeni yalanına manifestoyla yanıt. Aydınlık. 12.05.2015.

Comments